Café: The Danish Tavern
Tegenwoordig zwaait brouwerij Maes hier de plak en kun je nog maar twee soorten Carlsberg krijgen, in plaats van vijf. Op de houten tafel waar vroeger zalm en andere Deense specialiteiten uitgestald lagen, vind je nu gebak.
Marc Cohen, een sympathieke Fransman uit Lyon, is sinds de jaren 1980 de chef, en hij kiest natuurlijk voor de Franse keuken. De Denen zijn nu eenmaal uit de mode, en de laatste jaren heeft Cohen moeten vechten om rendabel te blijven, mede door de bouw van het archeologisch museum en de renovaties van de Beurs en de St-Nicolaaskerk vlak voor zijn
deur.
Menu's waarvan hij er vroeger duizenden heeft verkocht, slaan nu niet meer aan. De portie mosselen voor 13,50 euro met een gratis fles wijn vanaf twee bestellingen doet dat nog wel. Het interieur is redelijk authentiek, maar kan een opfrisbeurt gebruiken. Op de ruime eerste verdieping heeft u minder last van het morsige tapis-plain, de televisie en die frisdrankreclame die ergens aan het plafond hangt te bungelen.
:: The Danish Tavern, Beursstraat 42, 1000 Brussel - 02-512.57.23
Open: Alle dagen 10 > 24.00
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.