Belgische documentaires centraal op Millenium Festival

MV
© BRUZZ
02/03/2017

24 maart gaat de negende editie van het internationaal documentairefestival Millenium van start. Gedurende tien dagen kan je, op verschillende locaties in Brussel, meer dan 70 documentaires bekijken. Dit jaar zet de organisatie de Belgische documentaires in de verf. Een andere focus is 'het web'.

De negende editie van het internationaal documentairefestival Millenium opent op 24 maart met de film Singing With The Angry Bird. Uit 1.000 inzendingen koos de organisatie een 70-tal documentaires die te zien zullen zijn op vijf verschillende locaties in Brussel. De documentaires komen uit 30 verschillende landen.

Dit jaar staan de Belgische documentaires centraal, zo wordt onder andere Rien n’est pardonné getoond. De documentaire toont het lot van activist en journalist Zineb El Rhazoui die afwezig was op het kantoor van Charlie Hebdo de dag van de aanslag. De beste Belgische documentairemaker wordt bekroond met de prijs ‘Cinéma Belge’.

Het centrale thema van het festival is ‘Het web’. Er zullen verschillende documentaires te zien zijn over dit thema, bijvoorbeeld over de invloed en de macht van Facebook (Facebookistan), maar ook het 'darkweb' komt aan bod.

Van 24 maart tot 2 april kan je een bezoek brengen aan het festival op de verschillende locaties: Bozar, Cinéma Galeries, Cinéma Aventure, Actor’s Studio en Civa.

Meer informatie vind je op de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni