Brusselse hiphopsterren verzamelen op één soundtrack

LBU
© BRUZZ
26/10/2017

Het kruim van de Brusselse hiphopscene én de Antwerpse koningin Coely die samen de soundtrack van een film bijeen rappen? Het klinkt - letterlijk - als muziek in de oren. Op de film Tueurs is het nog wachten tot 6 december, maar het eerste nummer van de soundtrack wordt deze zondag al gelost.

Veel details zijn er nog niet bekend, maar dat er een muzikaal bommetje staat te ontploffen is vrijwel zeker. Hoe anders kan je de mysterieuze boodschap op de website van de Belgische langspeelfilm Tueurs, die pas in december uitkomt, anders interpreteren?

Een affiche kondigt er een album aan met nummers van onder anderen Roméo Elvis, Damso, Caballero & Jeanjass, Zwangere Guy en Coely. Het gaat kortom om een verzamelalbum met alle nieuwe sterren aan het Brusselse hiphopfirmament, maar ook voor de nieuwe Antwerpse koningin is er plaats op de soundtrack. Het eerste nummer wordt nu zondag om 18.00 uur vrijgegeven, zo maakt de aftelklok op de website duidelijk.

Moordcommando
De film Tueurs is van de hand van de Franstalige Belgische regisseurs François Troukens en Jean-François Hensgens (Dikkenek). In de film ziet Frank Valken alle getuigen van een lang vervlogen misdaad een voor een uitgeschakeld worden door een moordcommando. Dertig jaar later zijn de moordenaars terug en moet hij kost wat kost zijn onschuld bewijzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni