CIVA Elsene

CIVA in financiële moeilijkheden

© brusselnieuws.be
11/06/2015

Het architectuurcentrum CIVA zit in zware financiële moeilijkheden. Door het opgestapelde tekort van 450.000 euro is het voortbestaan van de instelling in gevaar.

Minister van Cultuur van de Franse Gemeenschap Joëlle Milquet (CDH) heeft de overeenkomst tussen de Franse Gemeenschap en het Civa opgeschort. De Franse Gemeenschap verleent het architectuurcentrum een jaarlijkse subsidie van 380.000 euro. Dat bedrag staat nu on hold, tot het CIVA een herstelplan voorlegt, schrijft La Libre Belgique donderdag.

Milquet eist serieuze garanties. Komen die er niet, dan is de instelling in haar voortbestaan bedreigd. En dan riskeren 14 personeelsleden hun job te verliezen.

De begroting voor 2016 van het CIVA voorziet niet in het wegwerken van de opgestapelde schuld, wat nochtans een voorwaarde is in de overeenkomst met de Franse Gemeenschap.

Behalve van de Franse Gemeenschap krijgt het CIVA ook subsidies van het Brussels Gewest. Eerder had de financieel noodlijdende CoCoF (de Franse Gemeenschapscommissie) het Civa overgeheveld van de CoCoF naar het Gewest.

Het CIVA staat bekend voor zijn kwalitatieve tentoonstellingen over architectuur en de stad. Momenteel loopt de expo Van Art Nouveau tot Expo 58.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni