Katerina Gregos nieuwe artistiek directeur Art Brussels

EVC
© brusselnieuws.be
21/11/2012
Art Brussels heeft Katerina Gregos aangesteld als artistiek directeur. Gregos kan een mooi parcours voorleggen. Ze cureerde onder meer ‘Manifesta 9’ in Genk en ‘Newtopia: The State of Human Rights’ (Mechelen en Brussel). Ze volgt Karin Renders op, dit dit jaar overleed.

Gregos is van Griekse afkomst en woont en werkt in Brussel. Ze studeerde kunstgeschiedenis, Europese literatuur en geschiedenis in Londen. Gregos komt naar Art Brussels met een brede internationale ervaring als curator van een belangrijke tentoonstellingen, waaronder recentelijk Newtopia: The State of Human Rights, Speech Matters in het Deense paviljoen op de 54ste Biënnale van Venetië.

In Brussel was ze tot 2007 ook artistiek directeur van Argos - Centrum voor Kunst & Media.

Link met binnenstad
"Gregos zal de ontwikkeling van een nieuwe artistieke visie, alsook de volledige artistieke programmatie van de beurs op zich nemen tijdens dit overgangsmoment voor de organisatie", luidt het woensdag in een persbericht. Daarmee verwijst Art Brussels naar het voortijdige overlijden van Karen Renders, directeur van de beurs de voorbije 15 jaar. "Het was de wens van Karen Renders om Gregos aan te stellen voor de ontwikkeling van een nieuwe visie op Art Brussels".

Gregos wil een meer directe link ontwikkelen tussen de beurs en de binnenstad. Ze zal ook werk maken van een live art programma.

Naast haar functie bij Art Brussels zal Gregos ook haar andere projecten als curator voortzetten. Zo cureert ze onder meer de Biënnale van Göteborg.

De 31ste editie van Art Brussels heeft plaats van 18 tot 21 april 2013.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni