Gosuin BDW1516

416.000 euro voor jonge Brusselse ondernemers

© Belga
30/06/2016

De Brusselse regering heeft donderdag groen licht gegeven om 415.920 euro subsidies te geven aan vier projecten die jongeren moeten sensibiliseren voor het ondernemerschap. Dat moet bijna 3.000 leerlingen, studenten en leerkrachten van het middelbaar onderwijs en de hogescholen in het Gewest stimuleren om zelf een project uit te proberen. Ook wordt voor de leerkrachten een opleidingstraject voor pedagogie rond ondernemerschap georganiseerd. De projecten worden uitgevoerd tijdens het volgend schooljaar 2016-2017.

"Voor er ondernemingen opgericht kunnen worden, moeten er ondernemers gecreëerd worden", licht Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (DéFI) toe. "Daartoe moeten de Brusselse jongeren tijdens hun hele schoolcarrière de kans krijgen de instelling en de competenties in verband met ondernemerschap te ontwikkelen, moet hen een waarheidsgetrouw beeld van een onderneming en haar socio-economische omgeving getoond worden en ten slotte moeten de relaties tussen het bedrijfsleven en het onderwijs/de opleiding versterkt worden. De docenten ontvankelijk maken voor de ondernemingsgeest is eveneens van primordiaal belang."

Het bedrag dat donderdag werd toegekend ligt 2,5 maal hoger dan vorig jaar voor dergelijke initiatieven werd toegekend. Ruim de helft van het bedrag (233.500 euro) gaat naar 'Boost Your Talent' dat door zes actoren was ingediend. De andere projecten zijn: Sensibilisering voor het ondernemerschap van de Brusselse studenten (15.000 euro), Jump'ZO (80.000 euro) en Positive Students Movement (87.420 euro).

Voor het eerst in het Brusselse beleid rond economie en tewerkstelling werd een projectoproep gelanceerd met een vakjury. In totaal werden 22 projecten ingediend door 11 verschillende initiatiefnemers voor een totaalbedrag van 936.453 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni