“Momenteel heb ik niet de indruk dat de Britse bedrijven welkom zijn in Brussel.” Dat zegt de voorzitter van de Britse Kamer van Koophandel in België. “In vergelijking met Parijs of Frankfurt is Brussel traag als een schildpad.”
Britse kritiek op welkomstcultuur in Brussel na Brexit
Lees ook: (not) Brexit weekend
Met de Brexit in aantocht evalueert de voorzitter van de Britste Kamer van Koophandel in België Glenn Vaughan onze hoofdstad voor La Dernière Heure. “Brussel is een van onze belangrijkste partners en hoort in onze top tien van exportbestemmingen. De levenskwaliteit is er goed en er is heel wat talent”, zegt Vaughan.
Maar in vergelijking met andere Europese steden kan het beter. “In vergelijking met steden als Parijs, Frankfurt, Dublin of Amsterdam, is Brussel traag als een schildpad. Brussel loopt op allerlei vlakken achter”, stelt de voorzitter van de Kamer van Koophandel. “Andere steden zijn naar Londen gegaan om er te lobbyen. En de regelgeving in die andere steden sluit beter aan bij onze Britse regelgeving.”
'Er is nog tijd'
Zo moeten belastingen verlaagd worden, is de administratie te complex en is mobiliteit een probleem. Al is er volgens hem nog tijd om zaken aan te passen. “De gevolgen van de Brexit zullen zich in de komende jaren laten voelen. Er is nog tijd om te investeren en te verbeteren”, klinkt het.
Dat heel wat Britse bedrijven zich buiten Brussel vestigen, is volgens Vaughan te wijten aan een gebrekkige welkomstcultuur. “Momenteel heb ik niet de indruk dat Britse bedrijven welkom zijn in Brussel. Vlaams-Brabant lijkt aantrekkelijker. Veel bedrijven zijn naar Diegem of Zaventem getrokken, wat mobiliteit dan weer complexer maakt.”
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.