Na twee afleveringen in Charleroi keert de City Parade terug naar Brussel. Op 10 september worden op de Heizelvlakte 100.000 mensen verwacht.

De hoogmis van de elektronische muziek keert daarmee voor het eerst in vijf jaar terug naar de hoofdstad, meldt La Capitale.

Op 10 september worden op de Heizel 24 praalwagens, een honderdtal dj's en 100.000 bezoekers verwacht. "Meer specifiek onder het Atomium", legt de organisator van het festival, Claude Van Cools uit. De Brusselaar keert daarmee voor het eerst in vijf jaar terug naar zijn thuisstad.

"We willen elke twee jaar van stad wisselen. Maar als Brusselaar is het voor mij natuurlijk een symbolische daad om terug te keren in mijn geboortestad. Brussel leeft en ik wil daar graag op deze manier aan bijdragen."

De City Parade legt samen met haar Nederlandse evenknie ook treinen in vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Ook dit jaar weer zullen er net als altijd strenge veiligheidsmaatregelen gelden. "Wij werken in nauwe samenwerking met de politie, de veiligheidsdiensten van de Stad, de brandweer en het Rode Kruis."

De City Parade werd de afgelopen twee jaar georganiseerd in Charleroi. Volgend jaar zou ze mogelijk naar Luik trekken. "We zouden in de komende jaren willen afwisselen tussen Brussel en Luik."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Cultuurnieuws , Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni