De Munt brengt 7 nieuwe producties in nieuw seizoen

© Belga
10/03/2016

De Brusselse opera De Munt heeft zijn programma voor het seizoen 2016-2017 voorgesteld. Daarin is plaats voor liefst zeven nieuwe producties. Doordat de renovatie van de Muntschouwburg nog volop aan de gang is, wordt de eerste opera in september 2016, Macbeth van Giuseppe Verdi, extra muros gespeeld op de site van Tour & Taxis.

De opener van het seizoen, "Macbeth", wordt geregisseerd door de Fransman Olivier Fredj. Het orkest staat onder leiding van de Italiaan Paolo Carignani. Voor beiden is het de eerste samenwerking met de Munt.

Onder de zeven nieuwe producties is er ook een opmerkelijk terugkeer, die van Madame Butterfly, een stuk dat niet meer opgevoerd werd in de Munt sinds 1981. De leiding is in handen van de Deense Kirsten Dehlholm en het Deense kunstenaarscollectief Hotel Pro Forma.

Daarnaast zal Alain Altinoglu, de nieuwe muziekdirecteur van de Munt, in het nieuwe seizoen voor het eerst twee opera's dirigeren, De Gouden Haan (Rimsky-Korsakov) en Hertog Blauwbaards Burcht (Bartok). Er is ook aandacht voor concerten, recitals en dans.

Het dansseizoen krijgt een erg Belgisch tintje, want het is grotendeels gewijd aan choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. De lange en intense samenwerking tussen haar en de Munt wordt belicht tijdens een minifestival waar haar producties Rain, Golden Hours, A Love Supreme en Rosas Danst Rosas hernomen worden.

Bekijk hieronder ook de reportage van tvbrussel over de renovatie van de schouwburg

In december 2016 moet de renovatie van De Munt klaar zijn

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni