Museum Tervuren Tunnel renovatie

Facelift Afrikamuseum op schema

Cyril van der Esch
© Brussel Deze Week
01/04/2015

De opening van het gerenoveerde Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) in Tervuren is voor 2017 gepland. Er wordt nu hard aan gewerkt om de deadline te halen. Het museum sloot in 2013 tijdelijk de deuren.

Het gebouw waar het museum in huisvest dateert uit 1910. De laatste grondige renovatie dateert al van de jaren 1950. Het museum kreeg toen een oplapbeurt naar aanleiding van Expo 58. Naast een grondige facelift wordt ook de verhaallijn aangepast aan hedendaagse normen. “Ons museum was gekend als het laatste koloniaal museum ter wereld,” legt Guido Gryseels, directeur van het KMMA, uit. Hedendaags en dynamisch. Dat is waar toekomstige bezoekers zich aan mogen verwachten.

Wat verandert er concreet? Het welkomstpaviljoen komt in een nieuw daarvoor ontworpen gebouw naast het Koloniënpaleis. Bezoekers zullen van daaruit via een ondergrondse gang naar het hoofdgebouw kunnen gaan. De nieuwe gang zal ook tijdelijke collecties tentoonstellen. Via de kelders kom je dan in het eigenlijke museum terecht. Naast een welkomstpaviljoen en ondergrondse gang komt er ook een kersverse collectietoren waar werken en voorwerpen bewaard zullen worden. Ondertussen reizen de collecties van het KMMA de wereld rond. Voorwerpen zijn terug te vinden op exhibities in Los Angeles, New York en Parijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni