Ascenseur Noordzee Justitiepaleis BDW1513

Visbar Noordzee wordt franchiseketen en breidt uit naar Marollen

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
09/03/2016

Vishandel De Noordzee opent half april een derde visbar, ditmaal in de Marollen, aan de voet van de Poelaertlift. Het wordt de eerste Fishbar van Noordzee, die door een franchisenemer wordt uitgebaat.

Wouter Vermeulen en Véronique Aelbrecht begonnen twintig jaar geleden met hun vishandel op het Katelijneplein. In de loop der jaren breidde de zaak alsmaar uit. Er kwam een caracollenkraam bij, vervolgens een buitentoog, ten slotte een heuse visbar waar voorbijgangers staande visjes à la plancha, garnaalkroketjes en andere vishapjes kunnen nuttigen.

Ondertussen openden Vermeulen en Aelbrecht ook nog een oesterbar op het Katelijneplein en een Fishbar aan het Luxemburgplein.

Nu is beslist om van het concept Fishbar een franchiseformule te maken. “We wilden niet nog eens zwaar investeren,” zegt Aelbrecht. “Bovendien kregen we aanvragen van mensen die ons concept geweldig vonden. Het eerste franchisecontract is rond en we hopen dat het zich vermenigvuldigt. Wij gaan de franchisenemer begeleiden, zijn team opleiden, hem de spirit van Noordzee tonen. Wij leveren ook alle vis.”

De nieuwe Fishbar, die half april moet opengaan, komt in het glazen gebouwtje onderaan de lift die het Breughelplein verbindt met het Justitiepaleis.

Het gebouwtje, eigendom van vervoersmaatschappij MIVB, werd tien jaar geleden neergezet als kleine brasserie met terras. De uitbaters volgden elkaar in hoog tempo op. De laatste vier jaar zat het café-restaurantje l’Ascenseur erin.

Bascule
Voor Noordzee is de plek ideaal, vindt Aelbrecht. “Onze Fishbar is een openluchtbar. Dat past perfect op het pleintje.” Terwijl de Fishbar aan het Luxemburgplein het vooral moet hebben van klanten tijdens de middagpauze en de donderdagavond, zal de nieuwe vestiging naar verwachting vooral op zondag een succes zijn.

Ondertussen beraden Vermeulen en Aelbrecht zich ook over de toekomst van de vishandel op het Katelijneplein. Als gevolg van alle mobiliteitsperikelen zijn daar heel wat klanten weggebleven, vooral de klanten uit het zuiden van de stad. “Daarom zijn we beginnen nadenken. Als de klanten niet naar ons komen, moeten wij misschien naar de klanten. We kijken dan ook rond in Bascule en de rest van Ukkel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni