In Sint-Jans-Molenbeek is de langverwachte zwanzederby tussen RWDM en Union geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Meer dan zesduizend Brusselse fans zagen de twee doelpunten in de spannende tweede helft vallen.

De tribunes in het Edmond Machtensstadion trilden voor deze ware Brusselse clash. RWDM kon een hele tribune vullen met fans, Union moest het met een kwart doen.

Toch had de ploeg uit Sint Gillis in de eerste helft de meeste kansen. RWDM kon pas vlak voor rust voor het eerst echt dreigen, maar de thuisploeg kreeg wel meteen de beste kans van de wedstrijd: de kopbal van Ngangue spatte uiteen op de lat.

Slechts een paar seconden na de pauze klom Union op voorsprong. De Fransman Cédric Fauré, al 38 jaar oud haalde uit van op dertig meter, en RWDM-doelman Santos Pravos had geen verhaal. Kort daarop wist Vincent Vandiepenbeek een vrije trap binnen te koppen, maar het feestje ging niet door: de verdediger van Union stond buitenspel. Aan de overkant werd een doelpunt van Ngangue eveneens afgekeurd wegens buitenspel, al bleek dat onterecht te zijn.

De gelijkmaker kwam er kort voor tijd toch nog, via een hoekschop: Haidara nam een afgeweken bal op de slof en liet het stadion alsnog ontploffen.

Morgen kan u de spannende derby herbekijken op BRUZZ, om 13 uur. Ook online heeft u de integrale wedstrijd nog tegoed.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.