100.000 euro voor Antwerps deradicaliseringsproject in Molenbeek

© BRUZZ
26/09/2017
Ook in:
nl fr

Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid, Jan Jambon (N-VA) heeft 100.000 euro subsidie toegekend aan de vzw 'We Love BXL' voor een pilootproject rond deradicalisering. De initiatiefnemer van het project is de Antwerpse Sihame El Kaouakibi, die bekend is vanwege haar project 'Let's Go Urban' uit Antwerpen.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) start met een pilootproject voor deradicalisering in de gemeente Molenbeek. Het project ‘We Love BXL’ moet jongeren enthousiasmeren over kunst, media en ondernemerschap, en daardoor meer zelfvertrouwen geven.

Op het kabinet van de minister kan er nog niet veel over worden gezegd. “We kunnen nog niet communiceren, maar het wordt binnenkort gepresenteerd,” meldt het kabinet van Jambon aan La Capitale. Het kabinet kan al een tipje van de sluier lichten: Sihame El Kaouakibi gaat samenwerken met acteurs uit Molenbeek. De subsidie is een stimulering, klinkt het ook. “Het is aan El Kaouakibi om de aanvullende subsidies te vinden uit de privésector.”

Antwerpenaar van het jaar
De Antwerpse is al bekend van haar project ‘Let’s Go Urban’ uit Antwerpen. Met die naschoolse opvang begeleidt ze kinderen en jongeren tussen 6 en 30 jaar bij hun interesses naar dans, muziek, sport, media en ondernemerschap. Mede vanwege die initiatieven werd ze in 2011 als eerste ‘Antwerpenaar van het jaar’ bekroond.

Het project roept wel wat vragen op bij gemeenteraadslid Jamal Ikazban (PS). "Het is dubieus dat de vzw pas is opgericht in juli," zegt Ikazban (PS). "Deradicalisering is een markt geworden. Waarom een vzw uit Vlaanderen, terwijl er ook genoeg zijn in Brussel?"

Kabinetschef van burgemeester Schepmans, Mustafa Er, laat onze redactie weten dat Molenbeek niet tegen het project is, maar verwijst voor verdere informatie door naar het kabinet van Jambon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni