De contracten van 12 werknemers van Samusocial worden niet verlengd. Dat zegt woordvoerder Marie-Anne Robberecht aan BRUZZ. De terugval van het aantal giften heeft daar zeker mee te maken, aldus Robberecht.

Sinds het schandaal rond de hoge vergoedingen voor Samusocial-bestuurders begin juni losbarstte, verkeert de organisatie in zwaar weer. Zo hadden eind juni al zo’n honderd donateurs hun maandelijkse gift stopgezet, nadat ex-bestuurder Pascale Peraïta zei dat die hoge vergoedingen betaald worden met giften, iets waar ze later op terugkwam.

Hoewel giften maar drie procent van het totale budget uitmaken, zorgt dit toch voor problemen voor de werking van de vzw. Van twaalf werknemers worden de contracten immers niet verlengd. “Zowel bij de mobiele teams als in andere departementen worden mensen getroffen”, zegt woordvoerder Marie-Anne Robberecht. “Het wegvallen van de giften heeft daar zeker iets mee te maken, maar het is complexer dan dat.”

Samusocial wenst geen verdere commentaar te geven, en wacht de parlementaire onderzoekscommissie van woensdag en donderdag af.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni