petitie_penismuur

De petitie die pleit voor het behoud van de grote muurschildering van een penis aan de Bareel van Sint-Gillis heeft al meer dan 2.000 handtekeningen verzameld. Bij 2.500 handtekeningen stapt de initiatiefnemer naar het schepencollege van de gemeente.

De Facebookgroep Touche pas à mon zizi heeft intussen al zo’n 4.000 likes verzameld. De groep werd vorige week donderdag opgericht, vlak nadat het nieuws bekend raakte dat het schepencollege van Sint-Gillis de grote penismuur wil verwijderen die twee dagen eerder verscheen op de Parklaan.

Er werd een dag na de Facebookgroep ook een petitie Red de penis gestart op avaaz.org. Die zit al aan meer dan 2.000 van de 2.500 nodige handtekeningen om naar het schepencollege te stappen. “Dit als tegengewicht voor de voorgekauwde ‘toeristische street art’ die we als Brusselaar sowieso al opgedrongen krijgen,” staat te lezen op de beschrijving van de petitie.

Maar daar stopt het niet. Twintig inwoners van Sint-Gillis tekenden een officiële aanvraag voor een interpellatie tijdens de volgende gemeenteraad. Die zou normaal plaatsvinden op 6 oktober, maar wordt afgeschaft wegens te weinig agendapunten. De volgende is op 27 oktober, over vier weken, terwijl het schepencollege de verwijdering van de penismuur binnen de twee à drie weken rond wil hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni