In 2017 eerste Brusselse Dag van de Motorrijder

© Belga
23/01/2017

Voor het eerst komt er een Brusselse Dag van de Motorrijder, die zal plaatsvinden op 18 maart 2017 en wordt georganiseerd door Brussel Mobiliteit en de vzw Fedemot. Dat maakt Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) bekend in een persbericht. Op de Dag van de Motorrijder willen de organisatoren de beginnende, maar ook de ervaren motorrijders waardevolle tips geven aan de start van het nieuwe motorseizoen.

Het begin van de lente en het betere weer is voor de motorrijders het teken om hun tweewieler na de winter opnieuw uit de garage te halen. Tegelijkertijd is de maand april de maand waarin er jaarlijks de meeste ongevallen gebeuren waarbij motorrijders betrokken zijn.

"De stedelijke context maakt motorrijden anders dan op het platteland. Daarom organiseren we deze dag: we laten zien dat Brussel ook een motorvriendelijke stad is. Daarbij kan het geen kwaad voor zowel ervaren als beginnende motorrijders om bij de start van de lente de rijvaardigheden wat aan te scherpen", aldus staatssecretaris Debaets.

Er staan heel wat activiteiten op het programma. Zo zijn er informatiesessies rond het rijbewijs, is er een gratis nazicht mogelijk van het motorvoertuig of is er een testparcours en rijsimulator. Om de deelnemers te begeleiden zullen er deskundigen aanwezig zijn van vzw Fedemot, het BIVV (Huis van de Verkeersveiligheid), en GOCA (Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs).

Al de activiteiten vinden plaats op het terrein van het BIVV.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni