Op het Paleizenplein in Brussel kwamen om 23.00 uur 25.000 toeschouwers samen om met het Koningspaar en hun oudste dochter prinses Elizabeth naar het traditionele afsluitende vuurwerk te kijken.

Het vuurwerk opende met een combinatie van rood bengaals vuur en groene kometen, de kleuren van de Stad Brussel. Daarna werd het kleurenpalet en het spektakel al snel uitgebreider, met meer dan 100.000 vuurwerksterren die aan de hemel verschenen. Dit jaar werd er bijzondere aandacht besteed aan de muziek. De aandachtige luisteraars hoorden muziek uit verschillende series en films zoals het populaire Game Of Thrones, Pearl Harbor en Batman.

"We proberen er elk jaar wel wat speciaals in te steken en dit jaar gaat er speciale aandacht naar de muziek", vertelt vuurwerkmeester Benoit Halein. "Vuurwerk in de driekleur kunnen we helaas niet maken, daarvoor moeten ze de kleur zwart nog uitvinden." Het vuurwerkspektakel was de afsluiter van de 21 juli-viering, die in totaal 100.000 mensen naar de stad lokten. Doorheen de dag daagden 60.000 mensen op voor het Feest in de Warande en het Militair Defilé.

De veiligheidsmaatregelen waren zeer streng voor deze editie vanwege het dreigingsniveau drie, maar de dag verliep zonder noemenswaardige incidenten. De politie moest enkel uitrukken voor een verdachte taxi, maar dat bleek vals alarm.

Ben jij ook één van de 25000 om naar het #vuurwerk #nationalefeestdag #Brussel te kijken? pic.twitter.com/W7kAGs1fFM

— ZPZ PolBru (@zpz_polbru) 21 juli 2016

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni