De tientallen acties die in het teken van Brussel Helpt werden georganiseerd, brachten samen met de gift van Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) maar liefst 290.000 euro op. Dat maakte BRUZZ bekend op het slotconcert, zondagavond in de Ancienne Belgique.

Veel blije gezichten op het slotconcert van Brussel Helpt in de club van de Ancienne Belgique. Drie weken lang richtte Bruzz de spots op twee organisaties die mensen met een beperking helpen En dat heeft geloond.

“Het is een gezellige avond, maar ook de afsluiting van een drukke periode”, zegt Sarah Luyckfasseel van Indivo, een organisatie die vrije tijd op maat van mensen met een beperking aanbiedt.

“We zijn heel tevreden. Met het geld kunnen we de deelnameprijs laag houden en bijvoorbeeld een wandel-gps aankopen. Al is de bekendmaking en sensibilisering voor ons misschien nog belangrijker. Daarvoor willen wij BRUZZ hartelijk bedanken.”

Hetzelfde verhaal bij de Brailleliga, de andere organisatie wiens werking door Brussel Helpt onder de aandacht kwam.

“De cheque is leuk”, zegt Ronald Vrydag van de Brailleliga, “maar het is zeker zo leuk te weten dat er zoveel mensen met acties bezig waren voor ons. En het maakt de mensen bewust. Zo is blindheid bekend, maar slechtziendheid veel minder. Daar heeft Brussel Helpt zeker iets aan verholpen."

Naast het geld dat ingezameld werd via acties, zo'n 20.000 euro, kreeg de Brailleliga er van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) en de Vlaamse Gemeenschapscommissie nog eens 270.000 euro bovenop. Dat geld gaat naar een Brussels dagverzorgingscentrum voor blinden en slechtzienden.

Hoewel enkele acties ook de volgende weken nog verder lopen, is zondagavond de officiële slotavond van Brussel Helpt, met twee Brusselse concerten. Om 22 uur staat Zap Mama geprogrammeerd. Op dit moment jagen de jongens van Stikstof hun pompende beats door een volgepakte AB-club.

Brussel Helpt 2016

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Dit jaar staat Brussel Helpt in het teken van organisaties die het leven van mensen met een beperking in de stad aangenamer en gemakkelijker maken. Ook jij kan helpen? Alle informatie op www.brusselhelpt.be  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Brussel Helpt 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni