300.000 unieke gebruikers voor Wifi.Brussels

© BRUZZ
27/04/2017
Ook in:
nl fr

Wifi.Brussels telt vandaag 300.000 unieke gebruikers. Zij surfen op 103 publiek toegankelijke hotspots, zoals metrostations, parken en pleinen. Het laatste plein dat een wifi-verbinding kreeg, is het Luxemburgplein.

Het Koningsplein in Brussel, het Henri Vanhuffelplein in Koekelberg en het Fernand Cocqplein in Elsene zijn de drie populairste hotspots van het gewest. Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) is opgetogen over de cijfers. "Digitale inclusie houdt onder meer in dat alle Brusselaars toegang moeten hebben tot het internet. Dat is een basisrecht," zegt ze.

De avondspits is niet alleen druk op de weg, ook het netwerk van Wifi.Brussels slikt flink wat verkeer tussen 14 en 16 uur. Dan zijn er rond de 1000 simultane gebruikers per hotspot, zegt Debaets.

Ondanks de succescijfers, zit er nog groeimarge op de populariteit van het gratis openbare netwerk. De gemeente Elsene herinnerde vandaag nog in een mededeling aan het bestaan van de Elsense hotspots en zal een informatiecampagne starten om de dienst bekender te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni