© Paul Steinbrück

35.000 euro voor wijkproject(en) Neder-Over-Heembeek

JP
© BRUZZ
13/04/2017

Brussels schepen van Wijkcontracten en Participatie Ans Persoons (SP.A) heeft 35.000 euro vrijgemaakt voor Neder-Over-Heembeek. Met het participatiebudget roept ze burgers op om mee te denken over één of meerdere projecten die de levenskwaliteit in de gemeente verbeteren.

Het budget kan voor één of meerdere projecten worden ingezet op het vlak van milieu, mobiliteit of stedelijkheid. Zolang het maar de levenskwaliteit en de sociale cohesie bevordert. “De interessante manier om aan politiek te doen, is de burgers zelf een project van A tot Z uit te laten denken, niet voor henzelf, maar voor hun omgeving,” zegt Persoons aan Le Soir. "In het verleden hebben we ongetwijfeld al wel eens een voetbalterrein aangelegd terwijl de burgers een basketbalterrein wilden." Dat wil de schepen met dit project voorkomen.

Het participatieproject bestaat uit meerdere etappes, waarbij de inspraak van bewoners centraal staat. In de eerste fase wordt een burgergroep samengesteld, die op zoek gaat naar ideeën. Daarna komen er ateliers waar de ideeën verder worden uitgedacht.

De eerste bijeenkomst is gepland op woensdag 19 april om 19 uur in de Franstalige basisschool Heembeek. De eerste ateliers zijn gepland in mei. "We willen het project uitvoeren in 2018,” zegt Persoons nog. “Tegen dan zouden er ten laatste al zaken moeten zijn geconcretiseerd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni