© Martin Pulaski

Academische lezingen voor mensen met weinig tijd in Muntpunt

SDS
© BRUZZ
25/07/2016

Background Educations, dat lezingen aanbiedt voor volwassenen die geen tijd hebben voor universitaire opleidingen, heeft komend trimester twee reeksen op stapel staan in Muntpunt. Het bedrijf organiseert dergelijke reeksen al in vier Vlaamse steden, en hield vorig jaar in Brussel al een lezingenreeks met gevluchte onderzoekers.

Wie zich wel grondig in een thema zou willen verdiepen maar geen tijd heeft voor een universitaire opleiding kan sinds twee jaar terecht bij Background Educations. Caro Lemeire zocht in 2014 zelf een opleiding, maar kon niets vinden dat past in het leven van een werkende mama. “Een realistische vorm van levenslang leren”, noemde ze het zelf.

Vorig jaar op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis organiseerde Lemeire een lezingenreeks van vluchtelingen in Muntpunt, om te laten zien dat zij ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. “Die reeks met gevluchte onderzoekers wordt vanaf eind september voortgezet, maar dan wel in Mechelen”, vertelt woordvoerster Kathy van Crombruggen aan Bruzz.

Klimaatverandering en koppelverkoop
Maar Background Educations biedt volgend trimester wel twee ‘eigen’ lessenreeksen aan in Muntpunt.

In de ene reeks, met als titel ‘Duurzaamheid:klimaat’, vatten docenten van verschillende universiteiten de nieuwste kennis over klimaatverandering samen en zullen ze meteen ook visies voor de toekomst schetsen. Van de oorzaken van de klimaatverandering tot het opkomende veld van de ecologische macro-economie en de problemen met het kopen van fairtrade producten: het komt allemaal aan bod.

In Gent wordt ook een lezingenreeks rond duurzaamheid gehouden, maar daar staan ‘slimme steden’ centraal, de oplossingen die steden bedenken om met klimaatverandering om te gaan.

De andere Brusselse lezingenreeks draait rond ‘Business en innovatie’ en zal zoals de naam al aangeeft businessmodellen van over de hele wereld toelichten. De docenten zullen er voorbeelden geven uit de media- of zorgsector, culturele verschillen uiteenzetten en bijvoorbeeld de voor- en nadelen van koppelverkoop uit de doeken doen.

De lessenreeksen worden in beide gevallen in het Engels gegeven, zijn tweewekelijks, kosten 495 euro en lopen van midden september tot midden december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni