Wie graag nieuwe dingen uitprobeert, zet acroyoga maar best bovenaan zijn to do-lijst. Deze combinatie van yoga, acrobatie en Thaise massage is namelijk goed op weg om Brussel te veroveren. En goed nieuws, want iedereen die gezond is, kan acroyoga leren. "Een lichaam kan meer dan mensen soms denken", vertelt acroyogaleraar Bart Adins.

Hoewel acroyoga er indrukwekkend uit ziet en ingewikkeld klinkt, is het toegankelijker dan je zou denken. Een afgetraind lichaam is namelijk helemaal geen voorwaarde om je aan deze acrobatische yogavorm te wagen. En dat is trouwens ook niet het doel.

"Acroyoga draait in de eerste plek om plezier hebben", legt Adins uit. "In onze maatschappij maken we te weinig verbinding met anderen en bij acroyoga leer je net snel en op een speelse manier om anderen te vertrouwen."

Dat vertrouwen is nodig om de acrobatische yogahoudingen te leren en uit te proberen. Hoewel die er spectaculair uitzien, zijn de beginnersmoves eerder een kwestie van techniek dan van kracht. "Het is handig als je flexibel bent, maar anderzijds bouw je dat net op door te oefenen", verzekert Adins. "Bovendien beseffen mensen in de workshops soms dat hun lichaam meer kan dan ze verwacht hadden en dat is een boost voor je zelfvertrouwen."

Booming business
Op amper een paar jaar tijd is acroyoga geëvolueerd van een nobele onbekende naar een echte hype. "Toen mijn vriendin Christina en ik afgelopen zomer introductiesessies gaven, daagden er op een bepaald moment 140 mensen op", bevestigt Adins. "Sindsdien zitten onze lessen en workshops vol waardoor we soms zelfs met wachtlijsten moeten werken."

Het aantal lessen in Brussel is geëvolueerd van twee per week vier jaar geleden naar een tiental per week nu. "Dat is enkel mogelijk doordat het aantal leraars van twee naar zeven is gestegen", benadrukt Adins. "Bovendien nodigen ze allemaal regelmatig gastdocenten van over de hele wereld uit, dat is fijn voor mensen met al wat meer ervaring."

Brussel krijgt niet alleen leerkrachten op bezoek, maar ook leerlingen. "Er komt bijvoorbeeld een dame speciaal van Parijs naar Brussel", vertelt Adins. "De scène leeft hier volgens haar veel meer waardoor ze naar eigen zeggen meer kan leren."

Wie acroyoga wel eens wil uitproberen, vindt alle informatie en aankomende workshops op de Facebookgroep Acroyoga Bruxelles of op Acroplay, de site van acroyogaleraars Bart Adins en Christina Markouli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni