© RSC Anderlecht via Twitter

Landskampioen Club Brugge en Anderlecht zijn woensdag allebei niet in de fout gegaan op de 23e speeldag in de Jupiler Pro League. Leider Blauw-Zwart hield de punten thuis tegen Waasland-Beveren (2-1), Paars-Wit ging met 2-4 winnen bij Westerlo. Nog woensdag raakte AA Gent niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Lokeren en deed KV Mechelen een slechte zaak door met 2-1 te gaan verliezen bij STVV.

In de partij tussen Westerlo en Anderlecht werd er vlot gescoord in de openingsfase. De Brusselaars - met Adrien Trebel in de basis - klommen in minuut zeven op voorsprong via prijsschutter Lukasz Teodorczyk, drie minuten later maakte Carlos Strandberg meteen gelijk en op het kwartier kopte Nicolae Stanciu een vrije trap van Youri Tielemans knap tegen de Westelse netten.

Met de rust in zicht knalde Leander Dendoncker na een vlotte combinatie de 1-3 in doel, bij RSCA was Olivier Deschacht toen al de geblesseerde Bram Nuytinck komen vervangen. Kort na rust trapte kapitein Tielemans de 1-4 in doel, aan de overzijde milderde Ganvoula (2-4).

Ook leider Club wint
De regerende landskampioen begon onder andere met nieuwkomers Lex Immers en Helibelton Palacios in de basis en die eerste opende al na negen minuten de score met een makkelijke intikker. Op slag van rust liet Wesley de 2-0 liggen, negen minuten na de pauze kopte Zinho Gano erg verrassend de 1-1 voorbij doelman Butelle. Club was duidelijk baas, maar het was wachten tot een kwartier voor affluiten vooraleer goudhaantje Izquierdo de 2-1 lukte.

In de Oost-Vlaamse derby op Daknam werd er niet gescoord tussen Lokeren en AA Gent. De thuisploeg had de beste kansen, maar kon doelman Kalinic niet vloeren, bij de Buffalo's kreeg Thibault De Smet nog rood in de slotfase. STVV ten slotte smeerde KV Mechelen een pijnlijke 2-1 nederlaag aan. Vetokele opende de score in minuut elf, niet veel later moest Malinwa met zijn tienen verder na twee keer geel voor Vitas. De bezoekers kwamen toch langszij via Verdier, op het halfuur liet Stef Peeters de Kanaries opnieuw juichen.

Dinsdag al haalde Zulte Waregem het met het kleinste verschil van Moeskroen (1-0), ging Charleroi met de drie punten aan de haal bij KV Oostende (1-2) en pakte Racing Genk de volle buit tegen KV Kortrijk (3-0), donderdag sluiten Eupen en Standard speeldag 23 af met hun duel aan de Kehrweg.

In de stand leidt Club met 49 punten, twee meer dan Anderlecht en drie meer dan Essevee. Dan volgen Oostende (39), Charleroi (37) en Gent (36), Mechelen (35) valt uit de top zes. Onderaan blijven Westerlo (18) en Moeskroen (15) de nummers vijftien en zestien.