Bakker Celej BRUZZ ACTUA 1581

Bakker van 'C'est si bon' komt met tweede filiaal in Molenbeek

LV
© BRUZZ
29/08/2017

Deze herfst opent langs het kanaal in Molenbeek een nieuwe warme bakker. Het gaat om de tweede vestiging van C’est si bon, de Anderlechtse bakkerij van Christian Celej.

C’est si bon opende de deuren in 2013 en groeide in korte tijd uit tot een fenomeen. In het weekend staan de klanten er al om 8 uur tot op de stoep om hun croissants of stokbroden in te slaan. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag had Celej al langer uitbreidingsplannen en die worden nu concreet. Recht tegenover het Klein Kasteeltje wordt volop gewerkt aan een gloednieuw bakkersatelier, en een winkel met degustatieruimte.

“Er is een vitrine van 15 meter,” vertelt Celej. “Wie passeert op het voetpad zal kunnen zien hoe we brood maken in het atelier. Ik wilde ook enkele tafeltjes waar mensen kunnen gaan zitten voor een koffie en een koek. Ik heb heel wat klanten die van ver komen en ik vond het jammer dat ik hen niet wat meer kon bieden.”

De productie verhuist mee naar de nieuwe stek aan het kanaal. In Anderlecht blijft alleen een verkooppunt over. De opening van de nieuwe bakkerij is gepland eind oktober of begin november. Het aantal werknemers zal stijgen van zes naar tien.

Ondertussen blijft Celej nieuwe producten aanbieden en zijn broden verbeteren. “Dat is ons handelsmerk,” klinkt het. “Veel brood mist een ziel. Ik wil mensen in het hart raken met wat ik maak.” Celej haalt zijn inspiratie bij bakkers in heel Europa. Wie geïnteresseerd is in het verhaal achter zijn brood kan het boek van de bakker lezen. Dat is in losse hoofdstukken beschikbaar in de winkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Economie, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni