Burgerinitiatief brengt chefs naar Maximiliaanpark

Ebe Daems
© BRUZZ
20/11/2017

Een burgerinitiatief zamelde zaterdagavond meer dan 900 euro in door maaltijden van Brusselse chefs te verkopen. Met de opbrengst bereiden dezelfde chefs nu warme maaltijden voor de vluchtelingen in het Maximiliaanpark en het Noordstation.

De exacte opbrengst hebben ze nog niet geteld, maar de inzamelingsactie zaterdagavond had meer succes dan geëngageerde burgers Margot Deville en Elisa Muskens verwachtten. Met naar schatting 100 tot 150 eters zamelden de initiatiefneemsters veel meer geld in dan de beoogde 900 euro.

“We vroegen ons af waarom de overheid de vluchtelingen in de kou laat staan en vonden daarom dat we als burgers zelf ons steentje moesten bijdragen”, zegt initiatiefneemster Margot Deville. “We namen contact op met Françoise Romnée die dagelijks maaltijden verdeelt onder de vluchtelingen en zo kwamen we op het idee.”

Meer maaltijden en douches
De maaltijden werden bereid door chefs Elliot Van De Velde en Antonio Malerba van de Brusselse restaurants Little Chef Inc. en Little Tokyo. Malerba zat eerder dit jaar in de Beneluxfinale van de gastronomische wedstrijd San Pellegrino Young Chef. “De chefs zagen de aankondiging van onze inzamelingsactie op Facebook en stelden zich kandidaat om te koken”, zegt Deville.

Met de opbrengst zijn de chefs nu volop aan het koken om de migranten in Brussel-Noord en het Maximiliaanpark morgen om vijf uur een warme maaltijd aan te bieden. “Aangezien we meer geld inzamelden dan verwacht, zullen we in de loop van de week zeker nog een extra maaltijd kunnen bedelen”, zegt Deville. Een deel van de opbrengst gaat ook naar DoucheFLUX, een vzw die ervoor zorgt dat daklozen zich kunnen douchen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni