Het bekende volkscafé de Monk aan het Sint-Katelijneplein verandert zondag voor één dag in een stoofvleesrestaurant. Dat gebeurt samen met de lancering van De Mijne is de Beste – Hét Stoofvleesboek van onder anderen Monk-uitbater Filip Jans. Lezers van BRUZZ kunnen nu al een pakketprijs winnen ter waarde van 25 euro.
De Monk wordt even ‘stoofvleesrestaurant’
Lees ook: BRUZZ Guide - MONK
Momenteel wordt er enkel spaghetti geserveerd in het restaurantgedeelte van de Monk. In 2014 brachten uitbaters Filip Jans, Jurgen Campens en Sven Campens ook al een boek uit getiteld De Mijne is de Beste – Hét Spaghetti Bolognese-boek.
Nu is het de beurt aan de stoofvleesversie. Daarvoor werkte Jans werkte met Carl Surmont van groentegroothandel Claessens en biersommelier Luc De Raedemaeker. “Stoofvlees is wat ons verbindt,” klinkt het bij de auteurs. “In elke frituur vind je stoofvlees en bij een familiefeest die naam waardig staat het op het menu.”
Het boek bevat de meest uiteenlopende stoofvleesrecepten, ‘van oerklassiek en oer-Vlaams tot postmodernistisch en exotisch’. Het verklapt ook mee dan twintig dirty little secrets over stoofvlees, vertelt de verhalen van de makers en tipt de lekkerste adresjes voor stoofvlees.
Om de boeklancering in de verf te zetten organiseert de Monk-ploeg aanstaande zondag een grote stoofvleesdag. Op het menu staat één van de gerechten uit het nieuwe boek. Daarnaast krijgt het typisch Brusselse ‘spaghetti-stoofvlees’ een vast plaatsje op de kaart voor een maand lang.
Tien lezers en luisteraars van BRUZZ kunnen nu al een pakketprijs van 25 euro winnen. Daarin zit een portie stoofvlees komende zondag én een kopie van het nieuwe boek. Winnaars worden vrijdag bekendgemaakt en krijgen zondag hun prijzenpakket bij de Monk.
Lees meer over: Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.