N-VA wil met infocampagnes agressie tegen hulpverleners stoppen

GR
© BRUZZ
20/03/2017

De laatste twee jaar steeg het aantal gevallen van fysieke agressie tegenover het brandweerpersoneel en de dienst dringende medische hulp van zes naar acht. 'Dat is geen spectaculaire stijging, maar elke vorm van agressie is ontoelaatbaar', aldus fractievoorzitter voor N-VA in het Brussels parlement Johan Van den Driessche. De partij wil de trend stoppen met infocampagnes en tv-series.

De stad Brussel kende de afgelopen twee jaar acht geregistreerde gevallen van fysiek geweld tegenover brandweerpersoneel en de dienst dringende medische hulp. Vooral de stijging van de arbeidsongeschiktheid van nul naar zestig dagen is opmerkelijk.

Imagoboost door tv-series en infocampagnes
Johan Van den Driessche, fractievoorzitter van de N-VA in het Brusselse parlement, baart zich zorgen om deze cijfers. “Op het eerste gezicht lijken de cijfers wel mee te vallen, maar elke vorm van agressie tegenover het hulpverleningspersoneel is volstrekt ontoelaatbaar. Dat het fysieke geweld soms leidt tot arbeidsongeschiktheid maakt het des te meer betreurenswaardig.”

“Deze mensen wagen dikwijls hun leven bij het uitoefenen van hun beroep en moeten dan ook met het nodige respect behandeld worden. Ik roep de bevoegde staatssecretaris Cécile Jodogne (DéFI) dan ook op zo snel mogelijk iets aan deze problematiek te doen.”

“Met infocampagnes en tv-series willen wij het imago van de brandweer versterken, maar daarnaast moet er ook op juridisch vlak efficiënter opgetreden worden tegen wie agressiedaden stelt. Zo moet er systematisch klacht kunnen worden neergelegd met burgerlijke partijstelling tegen de dader. Die moet bij elke vorm van agressief gedrag opdraaien voor de gemaakte schade’, zo besluit Van den Driessche.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni