Op de voorlaatste speeldag van de eerste periode in de Proximus League verloor Union in Leuven. OHL-Union werd 1-0. USG, scherprechter in de strijd om de eerste periodetitel, viert woensdag zijn verjaardag na een 0 op 6.

120 jaar wordt Union Saint-Gilloise. Maar op het veld kon de elfvoudige landskampioen niet vieren. De Brusselaars maakten het de favoriet voor de eerste periodetitel nochtans knap lastig. In de eerste helft was de bal voor de Brusselaars. Kansen leverde het nauwelijks op.

De thuisploeg leek wel verlamd door de periodetitelstress. Bijna profiteerde Union. Na de rust had Tabekou de beste kans. En ook Luvumbu was tot twee keer toe gevaarlijk. Toch was het Leuven dat scoorde. Na een vrije trap belandde de bal voor de voeten van Schuermans die keihard binnentrapte. De Brusselaars reageerden moedig. Maar de drie punten bleven aan Den Dreef.

OHL moet de eerste plaats in het klassement wel laten aan Beerschot Wilrijk dat na deze speeldag een beter doelsaldo heeft. De Antwerpenaars trekken zondag naar Union voor de laatste horde richting eerste periode.