KVO-USG

Oostende wipt verdienstelijk Union uit beker

JR
20/09/2017

Union Saint-Gilloise kan zich volledig op de competitie concentreren. Het verloor woensdagavond in de 16de finales van de Beker van Belgie van KV Oostende met 3-1.

Een moedig Union met ex-Oostendenaren Martens en Kudimbana in de basis greep KVO nochtans meteen naar de keel. Na drie minuten besloot Tabekou in het zijnet. Halfweg de eerste helft keerde Bjelica een bal van Martens van de lijn. Even later redde KVO-doelman Dutoit een schot van Luvumbu. De betere kansen waren dus voor Union. Maar het doelpunt viel wel aan de overkant. 1A-topscorer Gano kopte de 1-0 binnen.

Ook in de tweede helft voetbalden de Brusselaars complexloos kansen bij elkaar. De volley van Da Silva had de verdiende gelijkmaker kunnen betekenen. Maar opnieuw was het Oostende dat scoorde. Berrier zorgde er met zijn tweede assist voor dat Musona kon scoren: 2-0. Het slotoffensief van USG leverde nog een doelpunt van Bertjens op. In de laatste minuut zorgde Musona voor de 3-1-eindstand.

KV Oostende wint voor het eerst dit seizoen. De Unionisten verlaten de bekercompetitie met opgeheven hoofd. Zaterdag wacht Lierse in de Proximus League.