Biosupermarkt Färm Sint-Katelijne is uitgebreid. Er kwam een eigen keuken die zorgt voor een meer divers aanbod bij de traiteurdienst en je kan ter plaatse eten.

De eerste vestiging van bio-keten Färm op de Brandhoutkaai in het centrum van Brussel opende op 15 juli weer na een verbouwing. “Vroeger kwamen klanten binnen aan de kassa. Nu word je verwelkomd door de traiteur. Dat is toch veel sympathieker”, zegt Baptiste Bataille van Färm aan BRUZZ.

Färm Sint-Katelijne kreeg een eigen keuken. Daar bereidt het team gerechten die in de toonbank van de traiteurdienst terechtkomen. Je kan de bereidingen afhalen, maar nu ook ter plekke opeten. Binnen zijn twaalf plaatsen. Färm praat met de Stad Brussel ook nog over een klein terras.

Het aanbod bestaat uit salades (19,99 euro per kilo), soepen (3,29 euro voor een portie), quiches (14,69 euro per kilo), veggieburgers (1,99 euro per 100 gram) en desserts (2,39 à 4,89 euro).

De vitrine van Färm Sint-Katelijne is drie keer zo groot als voor de verbouwing. Je ziet het personeel in de keuken aan het werk. Ook het aanbod groenten, fruit en bulkproducten is uitgebreid.

Färm opende in 2013 zijn eerste winkel op de Brandhoutkaai. Het is dit jaar aan een snelle groei bezig. In januari kwam er een vestiging in Oudergem, in juni was het de beurt aan Etterbeek, een opening in Ukkel is gepland voor 16 september.

Naast een winkelketen is Färm ook een coöperatie van producenten, verwerkers, verkopers en klanten van duurzame en gezonde producten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni