De crisis in Anderlecht lijkt bezworen. Sporting ging zondagnamiddag winnen in Kortrijk met 1-3.

Anderlecht startte fel aan de wedstrijd. Soms speelde het zelfs op het randje. Handspel van Obradovic leverde KV Kortrijk een penalty op. Maar Brusselaar Kage miste. De openingsgoal viel aan de overkant. Stanciu scoorde zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden. 0-1 bij de rust. In de tweede helft moest doelman Boeckx zich enkele keren onderscheiden. De onvermijdelijke Teodorczyk stond weer eens op de juiste plaats om de score te verdubbelen. Op het uur pakte Stanciu zijn tweede geel. Daarop zorgde Saadi voor de aansluiting. Maar via Obradovic werd het uiteindelijk nog 1-3. Anderlecht staat nu derde in de stand op drie punten van leider Zulte Waregem.