Union Saint-Gilloise blijft iedereen verbazen. De Unionisten wonnen zaterdagavond op het veld van Sint-Truiden met 0-1 dankzij een wereldgoal van Mohammed Aoulad.

Toch hadden de Unionisten het voor het eerst moeilijk in play-off 2. STVV voetbalde in de eerste helft een stuk beter. Het deed de bal snel rondgaan op het kunstgras en creëerde een pak kansen via o.m. Janssens en Vetokele. Maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Aoulad knalde tegen de paal en Perdichizzi kopte een hoekschop in de handen van doelman Bruzzese. Maar met de 0-0 bij de rust mocht Union tevreden zijn.

In de tweede helft acteerde USG een stuk scherper en werd het zelfs de betere ploeg. Aguemon besloot eerst nog op Bruzzese. Maar halfweg de tweede helft dropte hij de bal in de rechthoek waarop Aoulad uitpakte met een fantastische 'fiets.' Zelfs de spelers en de supporters van Sint-Truiden applaudisseerden voor de dit werelddoelpunt. Daarna bleef het kansen regenen aan beide kanten. Maar Union verdedigde sterk.

De Unionisten pakken een tien op twaalf en zijn de absolute revelatie in play-off 2. Dinsdag ontvangen de Brusselaars Lierse in het Koning Boudewijnstadion.