Op de eerste speeldag van periode twee in de Proximus League, pakte Union meteen de drie punten. Het won bij Westerlo met 0-1.

Union Saint-Gilloise begon de tweede periode met een verplaatsing naar Westerlo. Mamadou Diallo mocht voor het eerst dit seizoen starten. Een evenwichtige eerste helft bood weinig kansen.

In de tweede helft domineerde Westerlo. Maar de thuisploeg bleek onmondig voor doel. Op het uur trapte bezoeker Luvumbu een corner op het hoofd van Roman Ferber die binnenkopte: 0-1. In een tumultueus slot werd Thibault Peyre geraakt door een projectiel gegooid door een plaatselijke supporter. Daarna werd hij ook nog eens getrakteerd op een bierdouche. De match werd dan ook stilgelegd. De toegevoegde tijd bedroeg maar liefst tien minuten. Maar de Unionisten hielden stand.

Union kan weer winnen na een 0 op 9. In de tweede periode is het dus co-leider. In het algemeen klassement staan de Brusselaars zesde en bedraagt de kloof op rode lantaarn Tubeke nu al zeven punten.