Een team studenten van de Université Libre de Bruxelles heeft in Parijs de tweede prijs gewonnen van de Europese innovatiewedstrijd Ecotrophelia. Met hun 'Specornoos', een ijshoorntje met een verrassende speculaassmaak, dat gebruik maakt van broodresten, wisten ze de verschillende Europese federaties van de voedingsindustrie te overtuigen.
ULB-studenten winnen Europese prijs voor vernieuwend ijsje
De Ecotrophelia innovatiewedstrijden stimuleren jongeren om nieuwe en duurzame producten te ontwikkelen waarmee ze de consument kunnen overtuigen. Na een nationale wedstrijd, georganiseerd door de Belgische federatie voor voedingsindustrie Fevia, mochten de studenten van de ULB hun Specornoos op het internationaal voedingssalon SIAL in Parijs voorstellen. Daar mochten ze deze week de tweede prijs in ontvangst nemen.
De Belgische federatie is verheugd met deze prijs. "Specornoos is een bijzonder innovatief product dat nog eens heerlijk smaakt ook." De jury beloonde ook expliciet het duurzame karakter van de hoorntjes, want ze zijn immers gemaakt op basis van broodresten - een grondstof die overvloedig beschikbaar is.
“Dit is een mooie en welverdiende beloning voor studenten die met hun creatie de kwaliteit, diversiteit en innovatie van Belgische voeding op een prachtige manier in de kijker zetten", laat ook Jean Eylenbosch, voorzitter van Fevia, weten.
Het winnende team kreeg een geldprijs van 4.000 euro en is van plan het ijshoorntje zo snel mogelijk op de markt te brengen en aan ijshandelaars aan te bieden.
Maak hier kennis met Specornoos:
Lees meer over: Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.