Union Saint-Gilloise pakte zaterdagavond de vierde plaats in het klassement van de Proximus League. Het klopte Cercle Brugge met 0-1.

Een angstig Cercle Brugge speelde een hele helft met vijf verdedigers. De bezoekers, met Kaminiaris in de plaats van de geschorste Mpati, waren gevaarlijker. Aoulad en Rajsel hadden elk twee kansen om de score te openen. Maar het bleef 0-0 bij de rust.

Cercle Brugge nam meer risico in de tweede helft. Yagan miste tot twee keer toe de kans op de 1-0. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de overkant. Pietro Perdichizzi scoorde zijn allereerste goal voor Union. Hij kopte een corner van Rajsel staalhard binnen. Cercle was van slag. Een volwassen USG speelde de match uit en had via Aoulad nog de kans om de score te verdubbelen.

De Unionisten breien zo een vervolg aan hun sterke reeks met nu al zes wedstrijden zonder nederlaag. In de stand springt Union over Tubeke naar de vierde plaats die recht geeft op deelname aan play-off 2. Volgende week ontvangt Union de Waals-Brabanders in het Koning Boudewijnstadion.