Vrijdagavond openden Union Saint-Gilloise en Oud-Heverlee Leuven de zesde speeldag van de Proximus League. Er vielen geen doelpunten.

Het werd een tactisch steekspel in het Koning Boudewijnstadion. Van bij de eerste minuut zat de match potdicht. Simon Diedhiou doorbrak het middenveldspel met een bal op de kruising, de enige kans in de eerste helft.

Diep in de tweede helft devieerde de ingevallen Ferber de bal bijna in doel. Maar doelman Gillekens pakte. De Leuvense goalie had eigenlijk rood moeten krijgen nadat hij Gertjan Martens een duw gaf. Maar het werd slechts geel.

0-0 is het enige resultaat dat deze wedstrijd verdiende. Voor was het al de vierde opeenvolgende partij waarin het geen tegendoelpunt slikt. USG blijft vierde in de stand. Woensdag trekt het naar Oostende voor de bekerwedstrijd tegen KVO.