Union stunt bij leider Roeselare

Jeroen Roppe
© BRUZZ
22/01/2017

Union Saint-Gilloise is er zondagavond in geslaagd te winnen bij de leider van de Proximus League. Het klopte Roeselare met 0-1.

De wedstrijd begon na een minuut stilte ter nagedachtenis van het overleden zoontje van Unionspeler Freddy Mombongo en de legendarische stadionomroeper van het Dudenpark, René Micro, die deze week overleed.

Roeselare had het meeste balbezit maar kon maar moeilijk kansen creëren op het bevroren veld. Union speculeerde op de counter. Naarmate de eerste helft vorderde, groeide het vertrouwen bij de Unionisten met kansen voor Massengo en Aguemon.

In de tweede helft speelde USG met meer lef. Da Silva had de 0-1 aan de voet maar miste. Tien minuten later was het wel raak voor de Belgo-Braziliaan. Na een schitterende voorbereiding van Aoulad, verlengde Da Silva een schot va Massengo in doel. Vijf minuten na het doelpunt besloot Aoulad in het zijnet. Na een rode kaart voor Godwin was Union helemaal baas.

0-1, verdiende zege voor Union. Het bracht Roeselare zijn eerste thuisnederlaag in tien maanden competitie toe. Union pakt een 7 op 9, incasseerde nog geen enkel doelpunt in 2017 en wint voor het eerst tegen een ploeg uit de top vier. De Brusselaars kunnen zo zaterdag met vertrouwen naar Lommel.