Dinsdagavond verloor Union Saint-Gilloise voor de eerste keer in play-off 2. Union-Lierse werd 1-3.

Na een straffe 10 op 12 kwam er in het Koning Boudewijnstadion dan toch een einde aan de indrukwekkende reeks van Union. Tegen Lierse begonnen de Unionisten iets beter aan de wedstrijd. Maar bij de eerste kans van de bezoekers was het meteen raak. Frans kopte een hoekschop van Kasmi binnen: 0-1 bij de rust.

Ook bij het begin van de tweede helft was Union beter. Maar opnieuw scoorde Lierse op het juiste moment. De 0-2 van Benson sneed de adem van de Unionisten af. Het werd zelfs 0-3 dankzij een knappe goal van El Gabas. Martens milderde nog met het hoofd na een mooie voorzet van Fixelles.

Ondanks de nederlaag, het eerste thuisverlies in 2017, blijven de Brusselaars voorlopig aan de leiding in groep A. Vrijdag is het Standard-Union.