© flowertime.brussels

De tweede editie van Flowertime lokte afgelopen weekend meer dan 20.000 bezoekers naar het Brusselse stadhuis en de Grote Markt. Dat melden de organisatoren.

In even jaren is er het traditionele Bloementapijt, in oneven jaren is er sinds 2013 Floraliëntime, dat nu is omgedoopt tot Flowertime. Dit jaar versierden 25 floristen de Grote Markt, het binnenplein en de zalen van het Brusselse stadhuis met als centrale thema de Italiaanse barok.

Over vier dagen werkten 150 mensen mee aan het bloemenschouwpel. Met meer dan 20.000 bezoekers overtrof de tweede editie licht de eerste, toen "ongeveer 20.000" mensen een kaartje hadden gekocht.

"Het was nochtans minder goed begonnen", zegt Laure Vandeghinste. "Op donderdagavond hield het onweer lelijk huis op de Grote Markt, waardoor we vrijdagmorgen alle begonia's moesten heraanleggen."

Volgende zomer is de Grote Markt opnieuw het decor voor het bloementapijt. Wie niet zolang kan wachten, kan eind april in Gent terecht voor de 35ste editie van Floraliën. Na drie edities in Flanders Expo, verhuizen die naar de Gentse binnenstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni