Woensdag opende een nieuwe brasserie in het Centraal Station. 'Brasserie 28' is gevestigd in de oude lokalen van de post. De bar is gespecialiseerd in bieren zonder suiker. Naast bier drinken, kan je er ook wijn degusteren en een hapje eten.

De oude postloketten in het Centraal Station maken plaats voor een eetcafé met artisanale bieren. Brasserie 28 opende er 15 februari de deuren. Hun troef zijn twaalf bieren die volgens Caulier 30 procent minder calorieën bevatten dan gelijkaardige bieren en daarnaast ook nog eens suikervrij zijn. Daarnaast bieden ze ook nog Belgische en internationale bieren aan.

De bar is uitgerust met zo’n 24 tapkranen. Twaalf van hen zijn voorzien voor de suikervrije bieren van Caulier. Daarnaast stroomt er uit zes andere tapkranen Belgisch bier en uit de overige zes internationaal bier. Elk trimester verandert het assortiment Belgische en internationale bieren.

Bij Brasserie 28 kan je ook Belgo-Italiaanse keuken eten. Ze spitst zich voornamelijk toe op hapjes vergezeld van een bijpassend biertje. De focus van het eetcafé mag dan wel op bier liggen, je kan er ook wijn degusteren.

Oude postloketten
De brasserie is gelegen in het Centraal Station waar vroeger de postloketten gevestigd waren. “Via een kennis vielen we op deze locatie. We waren op zoek naar een plaats die gemakkelijk bereikbaar is, die een mooi uitzicht heeft en waar veel voorbijgangers zijn. Met al zijn charmes waren de oude postloketten perfect”, vertelt de uitbater van Brasserie 28 aan BRUZZ.

Central park
In maart vorig jaar werd al aangekondigd dat de lokalen van de oude post een nieuwe bestemming zouden krijgen. Er zou een resto-bar komen, Central Park genaamd, die Belgische gerechten zou serveren. Intussen zijn die plannen echter gewijzigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni