Chef-kok van Gramm is Jonge Chef van het Jaar volgens Gault&Millau

© Belga
13/11/2017

Kenzo Nakata van het restaurant Gramm in de Vlaamsesteenweg is door restaurtantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar voor Brussel. Le 203 in Sint-Gillis is het komende jaar dan weer ambassadeur op het vlak van prijs-plezierverhouding. Dat is maandag gebleken op de uitreiking van de Gault&Millau-prijzen van 2018.

Naast Kenzo Nakata vielen ook Jo Grootaers van Altermezzo in Tongeren en Ludovic Vanackere van Atelier de Bossimé in Loyers in de prijzen als Jonge Chef van het Jaar. De restaurantgids onderscheidt ook een ontdekking in het Brusselse gewest: de Transvaal in Oudergem. Samen met Le 203 zijn zij de enige Brusselse restaurants die een trofee in ontvangst mochten nemen.

De hoofdprijs Chef van het Jaar is voor Eric Fernez van restaurant d'Eugénie à Émilie in het Henegouwse Baudour, bij Bergen. De redactie noemt Fernez "een monument van de perfect uitgevoerde klassieke keuken" en prijst het restaurant voor zijn "prachtige producten, puur eetplezier en authenticiteit", naast Fernez' passie voor wijn.

Ukkels restaurant haalt 17,5 op 20
De inspecteurs van Gault&Millau gingen het voorbije jaar langs bij meer dan 1.280 restaurants in België en Luxemburg. Nieuw dit jaar is dat er al vanaf 15/20 ook met halve punten gewerkt wordt. Het scoresysteem werd ook meer uitgelijnd met Frankrijk en andere landen waar Gault&Millau actief is. Dat gebeurde vooral met het oog op het onlineplatform waar je van restaurants in een vijftiental landen informatie zoals de openingsuren, het budget en de score kan opzoeken.

Chef Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem werd nog eens extra in de bloemetjes gezet omdat hij als enige voor de vijftiende keer op rij 19,5 op 20 haalde. Opvallende stijgers zijn onder meer Le Chalet de la Forêt in Ukkel en d'Eugénie à Émilie van Chef van het Jaar Eric Fernez (allebei van 17 naar 17,5 op 20). Er zijn ook enkele nieuwkomers aan de top: Chambre Séparée in Gent van Kobe Desramault, met 17,5 op 20, maar ook Zet'joe van Geert Van Hecke (bekend van De Karmeliet) haalt meteen 17 op 20.

Nog steeds de absolute topper in Brussel: Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe met 19,5/20.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni