Restaurant Balls & Glory aan KVS wordt flagshipstore

TD
© BRUZZ
14/04/2017

Wim Ballieu van gehaktballenrestaurant Balls & Glory heeft groeiplannen en wil een flagshipstore beginnen in de Brusselse vestiging aan de KVS in de Lakensestraat. Het geld zoekt hij niet bij de bank, maar via een crowdfundingcampagne.

"We bestaan in mei vijf jaar en zijn beland in een nieuwe groeifase", zegt Ballieu. "We willen groeien in Nederland en in Brussel willen we in de KVS-vestiging een flagshipstore openen met een grotere keuken en een opleidingscentrum."

In plaats van op zoek te gaan naar grote investeringsfondsen en naar eigen zeggen 'in de armen van de grote jongens' te lopen, startte hij een crowdfundingscampagne om de nodige 95.000 euro op te halen. Hij maakt daarbij gebruik van de winwinlening, een fiscaal interessant investeringsprogramma van de Vlaamse overheid dat het makkelijk maakt voor particulieren om kleine ondernemingen te steunen.

"Ik vind het belangrijk om dit Belgisch slowfoodconcept ook lokaal te verankeren en dus geld te zoeken bij vrienden, kennissen en liefhebbers van het concept," verklaart hij zijn keuze.

Het restaurant in de Lakensestraat, in het gebouw van het vroegere café Flamingo, gaat niet meteen uitbreiden op die locatie. Daarvoor bestaan geen concrete plannen. "Maar we starten deze zomer wel al met barbecues op de terrassen en maken ook gebruik van de leefstraat in de Sint-Jan Nepomucenusstraat," zegt hij.

Het restaurantconcept begon in Gent, maar met de komst van de flagshipstore, wordt Brussel dus het kloppende hart van de onderneming.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni