1550 chez richard
Review
Score: 4 op 5

Resto: Chez Richard

Michel Verlinden
© BRUZZ
06/12/2016

Na een rijke geschiedenis van grandeur en decadentie opent Chez Richard, de mythische bistro op de Zavel, opnieuw de deuren. En dat is het beste nieuws van het einde van dit jaar.

Lees ook: Chez Richard

Chez Richard ligt wat verscholen in een hoek van de Grote Zavel, en betrekt daardoor een van de mooiste plekken van de stad waar verschillende klantenstromen samenvloeien. Je hebt er de inwoners, de antiquairs, de toeristen en de Brusselaars uit het zuiden van de stad, die de Zavel beschouwen als laatste grens voor de echte stedelijke chaos. Zo een adres is zonder meer een buitenkans, maar ook niet zonder risico: je kan te maken krijgen met lieden die de prijzen optrekken zonder zich te bekommeren over de kwaliteit van wat ze aanbieden.

De nieuwe eigenaars van Chez Richard, die ook het succesverhaal van Chez Franz hebben geschreven, hebben gelukkig begrepen dat het anders hoort. De inrichting is verzorgd tot in de puntjes en dat mocht wat kosten. De magnifieke houten toog en art-decolampen zijn al genoeg om overweldigd te worden, maar er is meer: de granitovloer van een Luikse ambachtsman, de nachtblauwe muren, de ronde houten tafeltjes en de zachte zitbanken…

Zelfs buiten werd niets aan het toeval overgelaten, met op het terras rotanmeubelen van bij Maison Gatti in Parijs en krachtige buitenstoofjes. De drankkaart is van hetzelfde niveau. De koffie bijvoorbeeld, die uit een mythische Faema Jubilé E61 komt gedruppeld (€2,50 voor een espresso met een biscuit van Maison Dandoy), de Dolin-vermout of de Jambe-de-Bois van de Brasserie de la Senne die je hier van het vat drinkt. Maar ook wie simpelweg zijn Leffe of Stella zoekt, die vindt.

Hetzelfde geldt voor de wijnen: je vindt hier net zo goed flessen van Fanny Sabre en Jean Foillard als een populaire Ostal Cazes. Eten kan je hier ook: ontbijt, lunch – een uitmuntende americain van bij Dierendonck (€14) –, 's avonds tapas en oesters van vrijdag tot zondag. Een nieuw instituut heeft het licht gezien!

Open: 7/7, van 08:00 > 01:00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni