R1545 canard sauvage
© Saskia Vanderstichele
Review
Score: 4 op 5

Resto: Le Canard Sauvage

Michel Verlinden
© BRUZZ
31/10/2016

Op zoek naar een plek om je stokken wat verpozing te gunnen na een fikse nordic walk door het bos? Le Canard Sauvage presenteert zich als het familiale, warme adresje dat u op het lijf geschreven is.

Ah, de herfst, met zijn troosteloze hemels en kille nevelslierten. Gelukkig is het in het seizoen van de vallende bladeren niet al melancholie dat de klok slaat. De herfst biedt ook de gelegenheid om op fikse boswandelingen de longen open te gooien en een blos op de wangen te krijgen.

Le Canard Sauvage is een reden te meer om de benenwagen in gang te steken. Deze plek, die eind september de deuren opende, heeft alles om te behagen. Het interieur biedt een bonte mengeling van meubelen – houten tafels, formica en tenen stoelen… – die duidelijk op de vlooienmarkt bijeen werd gesprokkeld. Alles is hier overigens te koop. Ook leuk: de felgele tafellakens die een sfeer zonder kapsones bewerkstelligen.

De ontvangst gebeurde door een jonge ploeg die de dingen duidelijk goed wil aanpakken. De kaart is simpel en biedt dagelijks nieuwe bereidingen aan, gaande van chili con carne, brood met hummus, soepen… Ook de drankkaart is met veel inzicht samengesteld. Zo dragen de bieren duidelijke artisanale stempels van de Brasserie de Jandrain, Dupont en Val-Dieu.

Maar het meest verwarmde de keuken ons hart. De pompoen-wortelsoep (€5) bezat een fluwelen consistentie en een uitgesproken smaak. De groenten waren biologisch geteeld. Als hoofdgerecht kozen we de vegetarische schotel (€11) met spelt, een tarwesoort met wat beet, waarvan de notensmaak perfect werd opgetild door een saus op basis van yoghurt en sesam. Het was een goed idee om wortelen, groene paprika, paksoi – de befaamde Aziatische kool – en enkele toetsen kardemom toe te voegen om de gebrande smaak niet te laten domineren. Er bleef op ons bord geen kruimel meer over van dit opwekkende, verrukkelijke gerecht. Dat betekende helaas ook dat we geen plaats meer hadden voor de chocolademoelleux.

open: di 8.30 > 15.00, wo > za 8.30 > 23.00, zo 8.30 > 20.00

reservatie: 0497 16 61 38 (enkel sms)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni