35 appartementen in pps-constructie aan kanaal

© FM Brussel
21/03/2014

Aan het kanaal in Laken is een nieuw wooncomplex met 35 appartementen ingehuldigd. Die werden gerealiseerd door de Grondregie van de Stad Brussel in samenwerking met een privaat bouwbedrijf.

De appartementen zijn opgetrokken langs de Vilvoordsesteenweg, vlakbij de spoorbrug in Laken en de (ontoegankelijke) tuinen van het Koninklijk Domein. De bewoners beschikken echter over een eigen gemeenschappelijke tuin en een speelplein. Ze hebben ook 26 ondergrondse parkeerplaatsen en een fietslokaal tot hun beschikking.

Het architectenbureau A.D.E. Marc Stryckman Architects tekende voor het ontwerp. Dat combineert energiezuinige technieken met een esthetiek die verwijst naar de scheepvaart. "De puntdaken doen denken aan zeilen van een schip, een passende referentie in dit havengebied", aldus Marc Stryckman.

Het gaat om een realisatie binnen het duizendwoningenplan van de Stad Brussel. In dit geval gebeurde de investering door de Grondregie en Jacques Delens in een constructie van publiek-private samenwerking. "Dat 174 kandidaturen zijn ingediend toont aan hoe groot de vraag is om in dergelijke publieke kwaliteitswoningen te wonen", zegt schepen van Stadseigendommen Mohamed Ouiraghli (PS). De huurprijzen zijn niet onderworpen aan speculatie.

Het nieuwe stadsbestuur wil de komende jaren nog 850 bijkomende woningen bouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni