Om iets voor half vijf is de Meyboom geplant op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat. De traditie bestaat ondertussen 707 jaar. Enkele honderden mensen woonden het evenement bij.

De Meyboom is zondagochtend gekapt in het Ter Kamerenbos. Daarna werd hij de stad in gedragen. Rond 15 uur was hij te bewonderen op de Grote Markt. Daarna trok de stoet richting de Broekstraat en de Zandstraat. Iets voor half vijf werd hij geplant.

"Dit jaar was de boom bijzonder zwaar, met ongeveer 800 kilogram toen hij gekapt werd en zowat 400 kilometer na het snoeien", zegt Jean Vanderhaegen van de organisatie. "We zijn blij dat steeds meer Brusselaars het planten van de Meiboom bijwonen."

Volgens de legende is de Meyboomplanting ontstaan door een geschil over de belastingen op bier tussen Brussel en Leuven. De kleine veldslag die volgde werd gewonnen door de Brusselaars die het voorrecht verwierven om elk jaar de Meyboom (vreugdeboom) te planten op 9 augustus vóór 17 uur. Lukt het niet op tijd, dan gaat het voorrecht naar Leuven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni