Ahidar zoekt geld voor moskee naast kerk

© brusselnieuws.be
22/04/2011
Brussels parlementslid Fouad Ahidar (SP.A) zoekt samen met een tiental vrienden fondsen om een moskee te bouwen... naast de kerk van Jette.

Ahidar lanceerde onder meer een sms-campagne, waarin hij uitlegt dat Jette een van de zeldzame gemeentes is die nog steeds geen (erkende) moskee heeft. Dat meldt parlemento.com en wordt aan brusselnieuws.be bevestigd door de SP.A'er.

In de sms vraagt Ahidar om een gift te doen via een rekeningnummer of in zijn naam via de vzw Averoes.

"We hebben een terrein op het oog aan het Kardinaal Mercierplein in Jette, vlak achter de kerk," legt Ahidar uit aan brusselnieuws.be. "We schatten de kostprijs daarvan toch op minstens 200.000 euro. Daarbovenop zoeken we geld voor de bouw zelf. Mochten we dat niet kunnen aanschaffen, dan overwegen we om het pand links naast de kerk, waar nu al gebedsbijeenkomsten plaatsvinden om te vormen tot een echte moskee."

Voor alle duidelijkheid: de moskee zou niet op het terrein naast het station komen waar Jeugdhuis de Branding een definitieve stek krijgt.

Het SP.A-parlementslid vindt het niet meer dan normaal dat hij zich actief inzet voor het initiatief. "SP.A is niet tegen de godsdienstvrijheid. Naast politicus ben ik ook moslim en ik ga ook regelmatig naar de moskee. Mocht Brigitte De Pauw centen inzamelen voor een katholiek initiatief kraait daar toch ook geen haan naar?"

Ahidar wijst ook op het belang van een lokaal Brussels initiatief voor de moskee. "Als we met centen uit Saoudi-Arabië gaan bouwen, dan kan dat ook invloed hebben op wat in de moskee wordt verteld," zegt hij aan tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving, Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni