De NMBS-directie en de vakbonden hebben een akkoord gevonden tijdens de onderhandeling over veiligheidsmaatregelen tegen agressieve treinreizigers.

Treinbegeleiders voelen zich niet meer veilig. Ze staken volgens de vakbonden voor nieuwe veiligheidsmaatregelen om zich tegen agressieve treinreizigers te laten beschermen. De vorige week werden niet minder dan tien NMBS-personeelsleden slachtoffer van geweld door treinreizigers.

Het treinpersoneel zette daarom nacht van zondag op maandag een staking in. Die zou tot acht uur maandagmorgen duren, maar werd verlengd tot vakbonden en NMBS-directie tot een akkoord zouden komen.

De twee partijen hebben zojuist een akkoord bereikt, maar daarmee is de miserie van de treinreizigers nog niet van de baan, want bij enkele posten in Wallonië zoals in Charleroi is de situatie nog niet veranderd. De vakbonden laten ook weten vrijdag van 12 u tot 13 u het hele net plat te leggen. Ze willen zo protesteren tegen het beheerscontract dat de federale voor het overheidsbedrijf voorbereidt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni