Ambtenaren dienst Financiën betogen in Brussel

© FM Brussel
23/01/2007
In Brussel hebben dinsdag zo'n 5000 federale ambtenaren van de dienst Financiën betoogd. Ze klagen over een slechte organisatie van de dienst en over een modernisering die maar niet van de grond komt.

De dienst Financiën moderniseert al 8 jaar, maar er wordt veel te weinig gecommuniceerd, zegt Aimé Truyens, voorzitter van ACOD Financiën:

"Men is aan de top beginnen reorganiseren, en op de werkvloer ziet men af en toe wat werkprocessen en informaticamiddelen die veranderen, maar de precieze opdrachten komen niet naar beneden."

Ook de recente uitspraken van staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (VLD) zijn niet in goede aarde gevallen bij de ambtenaren. Van Quickenborne wil namelijk het aantal ambtenaren fors afbouwen, te beginnen met de dienst Financiën.

Ongeveer 5000 van de in totaal 30.000 ambtenaren kwamen hun ongenoegen uiten, een te nuanceren aantal, zeggen de vakbonden:

"Men mag niet vergeten dat wij vandaag allemaal met verlof of in recuperatie zijn: de meeste diensten moesten verzekerd blijven en wij konden niet anders. 5000 betogers is een prachtig resultaat," aldus Kris Machiels van de liberale vakbond.

Federaal minister van Financiën Didier Reynders (MR) nodigde een delegatie uit voor een gesprek maar die weigerde. Ze willen wel één van de komende dagen aan tafel gaan zitten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni