App airBsit brengt ouders en babysitters bij elkaar

© brusselnieuws.be
27/11/2015

AirBsit is een nieuwe app die Brusselse babysitters in contact brengt met ouders die een avondje uit plannen. Het platform is bedacht door twee werkende Brusselse moeders. Al meer dan 700 babysitters hebben zich ingeschreven via de app.

Snel nog even een babysit regelen vanavond? Het kan met airBsit. Die nieuwe app toont in enkele clicks welke babysitters in de buurt beschikbaar zijn, inclusief bijvoorbeeld de taal of talen die zij spreken - al zit daar helaas (nog) geen Nederlands bij. In enkele minuten kan een afspraak gemaakt worden, inclusief prijs per uur en of de babysitter eventueel naar huis gebracht wordt achteraf.

De betaling gebeurt net zoals bij AirBnb of Uber via creditcard. Net zoals bij die andere platformen is er ook een systeem van waardering, zodat ouders weten waar ze aan toe zijn.

"Als we iemand op onze kinderen laten passen is vertrouwen heel belangrijk", zegt Géraldine Biebuyck, een van de initiatiefneemsters. De app telt al meer dan 700 babysitters en is beschikbaar in Brussel en Waals-Brabant. "We willen dat snel uitbreiden naar heel België en Europa", klinkt het.

De applicatie is gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Elke keer als ze de applicatie gebruiken, betalen ouders het equivalent van 15 minuten extra aan de bedenkers van de app.

Het concept is niet toevallig bedacht door twee werkende moeders. "Een actief leven leiden vergt als ouder een efficiënte organisatie", zegt Donatienne Van Houtryve. "Met onze app wordt het kinderspel om een babysitter te vinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni